Plan B als de debiteur niet betaalt

planbPlan B. Waar hebben we het vaker gehoord? Volgens mij is Brazilië de plek waar deze term momenteel veel wordt gebezigd. Bondscoach Louis van Gaal is in optima forma als hij oreert over plan A, plan B en het moment waarop je het moet inzetten. Leuk en interessant om zijn gedachten te volgen of dat in ieder geval te trachten. En los van het WK in Brazilië is het in ieder geval nuttig om een alternatief achter de hand te hebben. Hebben bedrijven in de incassobranche ook een plan B? Of concreet gezegd: welk alternatief ligt er klaar op het moment dat een debiteur niet over de brug komt en de factuur niet wordt betaald?
Positieve benadering van de debiteur

Plan B is een populair onderwerp op het werk bij de koffieautomaat. Louis heeft het voor elkaar. Toch zijn er schijnbaar genoeg bedrijven in diverse branches die zoiets niet achter de hand hebben ten aanzien van betalingsgedrag van hun debiteuren. Blijkbaar is het menselijk pas te gaan nadenken over een alternatief als financiële zaken niet lopen zoals gewenst en de betalingen uitblijven. Eén alternatief om een beter betalingsgedrag te bewerkstelligen, wil ik uitlichten. En dat is een duidelijke en positieve benadering van de debiteur. Niet dat we hem korting moeten geven, als hij zijn factuur op tijd betaalt. Nee, dat gaat wellicht te ver. Maar misschien is het een goed idee om ook ons eigen gedrag eens onder de loep te nemen.

Ik kan me uw eerste reactie wel voorstellen. “Het is allemaal leuk bedacht. Moet ik mijn gedrag veranderen, omdat hij weigert te betalen?” Toch kan een positieve benadering helpen. Het is belangrijk om reeds in de voorbereidingsfase duidelijk met de klant te communiceren en gemaakte afspraken vast te leggen. Dit geeft echter niet de zekerheid dat de klant in een later stadium netjes de factuur gaat betalen. Mochten er nadien problemen zijn omtrent de betalingsverplichting, blijf dan op een normale wijze in gesprek met de debiteur. Het heeft als voordeel dat je als schuldeiser op de hoogte blijft van hetgeen er speelt bij de andere partij. Uiteindelijk is het aanbieden van een betalingsregeling een optie die doorgaans zeer wordt gewaardeerd. Een ander prettig aspect van een betalingsregeling is, dat je niet onnodig zit te wachten op iets wat toch niet komt. Dat scheelt een hoop ergernis.

Als ondernemer is het wenselijk hierover eens van gedachten te wisselen met een erkend incassobedrijf. Hoe benaderen zij een debiteur? Wat vinden zij van zo’n positieve benadering? En is die benadering toepasbaar in uw onderneming? Neem gerust vrijblijvend contact met Van Loon Incasso Advocaten. Wij hebben incasso als een erkend rechtsgebied en weten exact welke wegen ondernemers het best kunnen bewandelen om het betalingsgedrag van de debiteur op een positieve wijze te beïnvloeden.

Van Loon Incasso Advocaten, linker dan de rechter!

Terug naar het overzicht

Ons incassobureau heeft een slagingspercentage van 89%, waar we trots op zijn!

INCASSO ZONDER KOSTEN

Het inschakelen van incassobureau Van Loon Incasso Advocaten kost u helemaal niets! Wij gaan binnen 24 uur aan de slag met uw vordering en we krijgen 89% van de vorderingen vrijwel probleemloos betaald. En als wij moeten dagvaarden, dan verhalen we de kosten op uw debiteur. Wij doen alle mogelijke moeite voor het geld waar u recht op heeft, dus ook voor kleine bedragen. Zonder dat het u geld of uw nachtrust kost…

Willeke Rijken

Dental group International

Het gaat bij ons altijd om relatief kleine bedragen maar we besteden alle incasso’s uit aan Van Loon Incasso Advocaten. Zij werken heel erg stipt en gaan op een respectvolle manier met de klant om.

Roland van Hierden

ICT Concept

Een incassobureau dat ieder dossier echt direct oppakt! Die snelheid én de persoonlijke aanpak hier zijn een verademing.

Paqui Pfeiffer

Huibers Accountants

Bij Van Loon Incasso Advocaten kan ik online de dossiers inzien. Ze overleggen altijd als het nodig is en houden rekening met onze klantrelatie. Het werkt echt erg prettig en efficiënt.

ONZE REFERENTIES

Bekijk meer referenties

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bel ons op 0318 - 514 813 of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Over van Loon Incasso Advocaten

Als u een betrouwbaar incassobureau zoekt, dan is Van Loon Incasso Advocaten uw terechte keus. Als advocatenkantoor zijn wij al sinds 1975 gevestigd in Veenendaal. We hebben onze goede reputatie gebouwd op de stevige fundamenten kennis en kunde.

CONTACTDETAILS

Van Loon Incasso Advocaten is onderdeel van Van Loon Advocaten B.V.

0318 - 514 813
0318 - 529 525
info@incassoadvocaten.nl