Het inschakelen van een incassobureau hoeft geen kosten met zich mee te brengen. Dat is tenminste de visie van Van Loon Incasso Advocaten. Waar andere incassobureaus kosten doorberekenen aan de opdrachtgever, doen wij dat niet. We brengen wel kosten in rekening, maar dan bij de debiteur.

Moet ik de kosten van het incassobureau betalen?

Wie een openstaande factuur niet betaalt, ook niet na ontvangst van de 14-dagen brief, loopt het risico dat een incassobureau ingeschakeld wordt. Als dit het geval is, dan komen er altijd incassokosten bij. Die incassokosten moet de debiteur betalen, ook als hij dan alsnog de factuur betaalt. Het incassobureau zal er zeker werk van maken om die kosten binnen te halen.

Wat zijn de gerechtelijke kosten?

In eerste instantie is er sprake van een buitengerechtelijke incasso. Hier zijn in ieder geval al incassokosten aan verbonden, maar de rechter komt er nog niet aan te pas. Bij Van Loon Incasso Advocaten zullen wij eerst schriftelijk sommeren de factuur plus de incassokosten te betalen. Als betaling desondanks achterwege blijft, dan zullen we in overleg met onze opdrachtgever de gang naar de rechtbank maken. Hier zijn nog meer kosten mee gemoeid die we ook op de debiteur proberen te verhalen, zoals de kosten voor griffierecht en voor het inschakelen van de deurwaarder.

Hoe voorkom ik de kosten van het incassobureau?

  • Als opdrachtgever: door Van Loon Incasso Advocaten in te schakelen.
  • Als debiteur: door op tijd de factuur betalen of tijdig (vóórdat een incassobureau wordt ingeschakeld) om een betalingsregeling te vragen. Als u het niet eens bent met de factuur, dan moet u dit altijd melden. Dan betwist u dus de factuur. U moet wel toelichten waarom u het niet eens bent met de factuur en hier bij voorkeur bewijsmateriaal bij verzamelen. Mocht de vordering uiteindelijk voor de rechter komen, dan zal die beoordelen of uw bezwaar terecht is. Krijgt u geen gelijk, dan dient u de oorspronkelijke factuur plus alle bijkomen incassokosten en de gerechtelijke kosten te betalen.

Ons incassobureau heeft een slagingspercentage van 89%, waar we trots op zijn!

INCASSO ZONDER KOSTEN

Het inschakelen van incassobureau Van Loon Incasso Advocaten kost u helemaal niets! Wij gaan binnen 24 uur aan de slag met uw vordering en we krijgen 89% van de vorderingen vrijwel probleemloos betaald. En als wij moeten dagvaarden, dan verhalen we de kosten op uw debiteur. Wij doen alle mogelijke moeite voor het geld waar u recht op heeft, dus ook voor kleine bedragen. Zonder dat het u geld of uw nachtrust kost…

Willeke Rijken

Dental group International

Het gaat bij ons altijd om relatief kleine bedragen maar we besteden alle incasso’s uit aan Van Loon Incasso Advocaten. Zij werken heel erg stipt en gaan op een respectvolle manier met de klant om.

Roland van Hierden

ICT Concept

Een incassobureau dat ieder dossier echt direct oppakt! Die snelheid én de persoonlijke aanpak hier zijn een verademing.

Paqui Pfeiffer

Huibers Accountants

Bij Van Loon Incasso Advocaten kan ik online de dossiers inzien. Ze overleggen altijd als het nodig is en houden rekening met onze klantrelatie. Het werkt echt erg prettig en efficiënt.

ONZE REFERENTIES

Bekijk meer referenties

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bel ons op 0318 - 514 813 of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Over van Loon Incasso Advocaten

Als u een betrouwbaar incassobureau zoekt, dan is Van Loon Incasso Advocaten uw terechte keus. Als advocatenkantoor zijn wij al sinds 1975 gevestigd in Veenendaal. We hebben onze goede reputatie gebouwd op de stevige fundamenten kennis en kunde.

CONTACTDETAILS

Van Loon Incasso Advocaten is onderdeel van Van Loon Advocaten B.V.

0318 - 514 813
0318 - 529 525
info@incassoadvocaten.nl