Wat is het beste moment om een vordering ter incasso aan te bieden?

zoekendHoe snel ga ik achter een debiteur aan jagen d.m.v incasso zonder dat ik de relatie verpest? Ze betalen vast binnenkort wel, toch? Ze hebben altijd nog betaald; wel wat later maar het kwam wel. Laat ik ze maar niet opjagen, ze hebben het al lastig…Welke factuur betaal je zelf direct? Waarschijnlijk van die bedrijven of instanties waarvan je weet dat zij strikt zijn in de afspraken. Waar doe je goed aan? Uiteraard is je eigen gevoel hierin belangrijk, echter gaat het om duidelijk zijn. Je spreekt een product/dienst af tegen prijs/tarief X, levering op moment Y met betalingsvoorwaarden Z. Als we het ermee eens zijn, moet iedereen zijn verplichtingen na komen. Hierin is willekeur niet handig.

Incassobureau – welke mogelijkheden bieden ze mij?

De mogelijkheden die een incassobureau kan bieden, zijn over het algemeen wel bekend. Echter, het is niet alleen belangrijk wat ze doen, maar ook wanneer ze het doen. Laat je van tevoren informeren. Wat zijn de mogelijkheden in jouw zaak en hoe kijkt een incassobureau er tegenaan? In overleg bepalen wat de beste strategie is. Maar er zijn meerdere redenen om in zee te gaan met een incassospecialist. Een dergelijke specialist handelt namelijk puur zakelijk en laat emoties geen enkele rol spelen. Handelen uit woede of irritatie wordt hierdoor voorkomen. Dat zou de broze relatie met de debiteur natuurlijk niet ten goede komen. De kans op een goede en vooral vreedzame afloop wordt alleen maar kleiner. En vergeet niet: als je te laat je product of dienst levert, zullen zij snel in de telefoon klimmen. Dit vind je waarschijnlijk logisch; dan mag je ook verwachten dat zij op tijd betalen en als dit niet gebeurt je vervolgstappen zet (maak deze duidelijk op de factuur of aanmaning).

Raadpleeg incassobureau in een vroeg stadium

Je debiteur heeft wellicht nog meer schulden openstaan. Wacht je lang met het nemen van maatregelen, dan loop je de kans onder op de stapel te belanden. Wat is dan je lot? Dan komt het verhaal van die kale kip weer om de hoek kijken. Want als er geen geld is, zal er niet worden betaald. Hoe hard je ook schreeuwt, hoeveel brieven je ook stuurt. Het is wellicht een ietwat vreemde vergelijking, maar sommige debiteuren zijn net kinderen. Geef tijdig aan wat je van hen verwacht. Het schept duidelijkheid en blijkbaar heeft men daar behoefte aan.

Welke incassospecialist kan ik hiervoor inschakelen?

In principe kan elk incassobureau hiervoor worden ingeschakeld. Mits ze goed hun werk doen en kennis van zaken hebben. Van Loon Incasso Advocaten uit Veenendaal zich sinds 1975 hierin gespecialiseerd. De meerwaarde van Van Loon Incasso Advocaten is dat zij aansprekende resultaten boekt, snelle reactietijd en no cure no pay!!

Terug naar het overzicht

Ons incassobureau heeft een slagingspercentage van 89%, waar we trots op zijn!

INCASSO ZONDER KOSTEN

Het inschakelen van incassobureau Van Loon Incasso Advocaten kost u helemaal niets! Wij gaan binnen 24 uur aan de slag met uw vordering en we krijgen 89% van de vorderingen vrijwel probleemloos betaald. En als wij moeten dagvaarden, dan verhalen we de kosten op uw debiteur. Wij doen alle mogelijke moeite voor het geld waar u recht op heeft, dus ook voor kleine bedragen. Zonder dat het u geld of uw nachtrust kost…

Willeke Rijken

Dental group International

Het gaat bij ons altijd om relatief kleine bedragen maar we besteden alle incasso’s uit aan Van Loon Incasso Advocaten. Zij werken heel erg stipt en gaan op een respectvolle manier met de klant om.

Roland van Hierden

ICT Concept

Een incassobureau dat ieder dossier echt direct oppakt! Die snelheid én de persoonlijke aanpak hier zijn een verademing.

Paqui Pfeiffer

Huibers Accountants

Bij Van Loon Incasso Advocaten kan ik online de dossiers inzien. Ze overleggen altijd als het nodig is en houden rekening met onze klantrelatie. Het werkt echt erg prettig en efficiënt.

ONZE REFERENTIES

Bekijk meer referenties

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bel ons op 0318 - 514 813 of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Over van Loon Incasso Advocaten

Als u een betrouwbaar incassobureau zoekt, dan is Van Loon Incasso Advocaten uw terechte keus. Als advocatenkantoor zijn wij al sinds 1975 gevestigd in Veenendaal. We hebben onze goede reputatie gebouwd op de stevige fundamenten kennis en kunde.

CONTACTDETAILS

Van Loon Incasso Advocaten is onderdeel van Van Loon Advocaten B.V.

0318 - 514 813
0318 - 529 525
info@incassoadvocaten.nl