Incasso beter uitvoerbaar met behulp van social media

FacebookHet gebruik van social media zoals Twitter en Facebook blijft almaar stijgen. Zowel privé als zakelijk blijkt het een fantastisch middel om contacten te onderhouden of nieuwe zakelijke contacten aan te boren. Na enkele jaren van versturen en delen van onschuldige privéberichtjes is gebleken dat deze sociale netwerken ook voor andere doeleinden kan worden ingezet. Eén van die doeleinden is het traceren van wanbetalers. Op deze wijze lukt het schuldeisers steeds vaker de debiteur op te sporen en de onuitvoerbaar lijkende incasso alsnog doorgang te laten vinden.

Incasso regelen via Facebook

Het besef is nog niet helemaal doorgedrongen. Via met name Facebook zijn notoire wanbetalers eenvoudig te traceren. Schuldeisers zijn verbaasd over het gemak waarmee de onwelwillende klant via dit medium is op te sporen. De huidige generatie (en dan vooral de jongeren) zetten zonder enige schroom alle persoonlijke informatie online. Als je niets te verbergen hebt, hoeft dat geen probleem te zijn. Al is niet iedereen het daar mee eens. Maar dat is weer een andere discussie. Mensen melden op Facebook elk uur waar ze zijn, wat ze doen en hoe laat ze weer vertrekken naar een volgende afspraak. Ook de melding dat men voor 14 dagen naar Turkije vertrekt, zie je regelmatig terug in de diverse gesprekken die worden gevoerd. Voor crediteuren (en in sommige gevallen ook voor inbrekers) biedt dit enorme mogelijkheden.

Veel wanbetalers zijn – op welke wijze dan ook – vindbaar op internet. Schuldeisers horen en lezen via de social media waar de wanbetaler uithangt, wat hun manier van leven is en hoe zij hun geld spenderen. Een confrontatie is dus aanstaande. Doorgaans gebeurt dit (als de schuldeiser slim is, tenminste) op een voor de wanbetaler ongeschikt en pijnlijk moment. De wanbetaler bevindt zich bijvoorbeeld ergens met familie en kennissen op een locatie die achteloos gemeld is op Facebook, en voilà…daar is de schuldeiser. De huidige sociale netwerken kunnen op deze wijze een oplossing bieden voor particulieren en ondernemingen die nog een aanzienlijk bedrag te goed hebben.

Incasso en privacywetgeving

Veel schuldeisers of incassobureaus gaan nog een stapje verder. Het fenomeen Facebook biedt ons soms de mogelijkheid gesprekken te volgen die door anderen worden gevoerd. Dat maakt het eenvoudig om een openstaande schuld van betreffend persoon kenbaar te maken binnen een grote groep mensen. Dat kan er dus voor zorgen dat alle vrienden en kennissen op Facebook – je zult er maar 300 hebben – op de hoogte worden gebracht van jouw financiële handel en wandel. En als dat niet helemaal pluis is, dan weet iedereen in jouw nabije omgeving hoe het met jou gesteld is. Het is de vraag of het juridisch gezien rechtmatig is. Maar veel schuldeisers hebben hier lak aan en willen de incasso graag geïnd zien. De kans dat de debiteur je voor de rechter daagt, is tenslotte uitermate klein te noemen.

Kortom: voor dit soort doeleinden zijn social media uitermate geschikt. Maar alles valt of staat uiteindelijk bij de hoeveelheid informatie die de wanbetaler online zet. Zo lang men onverstandig omgaat met het publiceren van persoonlijke gegevens is het voor vele schuldeisers tamelijk eenvoudig hen op te sporen. De kans dat de langverwachte incasso van het openstaande bedrag alsnog plaatsvindt, is hiermee aanzienlijk gegroeid.

Terug naar het overzicht

Ons incassobureau heeft een slagingspercentage van 89%, waar we trots op zijn!

INCASSO ZONDER KOSTEN

Het inschakelen van incassobureau Van Loon Incasso Advocaten kost u helemaal niets! Wij gaan binnen 24 uur aan de slag met uw vordering en we krijgen 89% van de vorderingen vrijwel probleemloos betaald. En als wij moeten dagvaarden, dan verhalen we de kosten op uw debiteur. Wij doen alle mogelijke moeite voor het geld waar u recht op heeft, dus ook voor kleine bedragen. Zonder dat het u geld of uw nachtrust kost…

Willeke Rijken

Dental group International

Het gaat bij ons altijd om relatief kleine bedragen maar we besteden alle incasso’s uit aan Van Loon Incasso Advocaten. Zij werken heel erg stipt en gaan op een respectvolle manier met de klant om.

Roland van Hierden

ICT Concept

Een incassobureau dat ieder dossier echt direct oppakt! Die snelheid én de persoonlijke aanpak hier zijn een verademing.

Paqui Pfeiffer

Huibers Accountants

Bij Van Loon Incasso Advocaten kan ik online de dossiers inzien. Ze overleggen altijd als het nodig is en houden rekening met onze klantrelatie. Het werkt echt erg prettig en efficiënt.

ONZE REFERENTIES

Bekijk meer referenties

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bel ons op 0318 - 514 813 of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Over van Loon Incasso Advocaten

Als u een betrouwbaar incassobureau zoekt, dan is Van Loon Incasso Advocaten uw terechte keus. Als advocatenkantoor zijn wij al sinds 1975 gevestigd in Veenendaal. We hebben onze goede reputatie gebouwd op de stevige fundamenten kennis en kunde.

CONTACTDETAILS

Van Loon Incasso Advocaten is onderdeel van Van Loon Advocaten B.V.

0318 - 514 813
0318 - 529 525
info@incassoadvocaten.nl