Debiteuren stagneren rondgang van geldstroom

downloadVan Loon Incasso Advocaten schreeuwt het al langer van de daken. Verbijsterd zijn zij over de manier waarop schuldeisers omgaan met hardnekkige debiteuren en wanbetalers. De kern van hun verbazing ligt ‘m in het gegeven dat men bij het incassobureau Van Loon Incasso Advocaten van mening is dat men te snel opgeeft als een debiteur zijn openstaande factuur niet betaalt. Los van deze verbazing heeft het niet op tijd betalen van facturen ernstige gevolgen voor de economie.
Het is vrij logisch. Waar de ene schuldeiser zijn centen niet ontvangt, kan hij op zijn beurt ook zijn eigen rekeningen niet betalen. Vervolgens zit de volgende schuldeiser met dezelfde gebakken peren. Het is een effect dat verschillende delen van de keten raakt. Het niet betalen van een factuur is niet direct per definitie dramatisch. Als het in groten getale gebeurt – en dat is nu inderdaad het geval – creëert men een sneeuwbaleffect waar we niet blij van worden. Deze vertragingen zorgen ervoor dat de rondgang van de geldstroom die onder meer de economie aanjaagt, stagneert. Het kan niet anders dat het de economie schade toebrengt, en dat is in deze tijden van broos economisch herstel geen wenselijke situatie.

Het zijn niet alleen bedrijven die als debiteur te boek staan. Als we kijken naar de financiële handel en wandel van bijvoorbeeld de Verenigde Staten, dan baart dat ons nog zorgen. De Verenigde Staten geven nog steeds te veel geld uit en zijn vaak niet in staat hun eigen rekeningen te betalen. Uiteindelijk worden die rekeningen wel betaald, maar het ene gat wordt gevuld met het andere. Gelukkig lijkt deze situatie in de Verenigde Staten zich enigszins te herstellen en zal er (voorlopig) geen shutdown volgen.

Laten we onze pijlen niet alleen richten op de Verenigde Staten. Het is logischer en zinvoller oplossingen dichter bij huis te zoeken. We moeten vooral kijken naar ons eigen betalingsmoraal. Al kan dit lastig zijn, als je simpelweg niet over de financiële middelen beschikt. En dat wil ook niet zeggen dat elke debiteur direct van kwade wil is. Als het geld er niet is, kunnen we – ondanks al onze goede bedoelingen – met z’n allen hoog en laag springen, maar dan houdt het gewoon op. Het incassobureau Van Loon Incasso Advocaten vindt desondanks dat we best iets kunnen doen aan de betalingsmoraal van de debiteur.

“Waarom laten we hardnekkige debiteuren die weigeren de rekening te betalen zo snel wegkomen met hun moreel verwerpelijk gedrag? Dat is de kernvraag waar wij van Van Loon Incasso Advocaten mee worstelen. Er zijn gewoon mogelijkheden. Wij bewijzen dat keer op keer. Er zijn wegen te bewandelen om je rekening nu wél betaald te krijgen. Blijkbaar vinden de schuldeisers het al gauw prima en kost het hen te veel moeite. Maar wij realiseren telkens weer een slagingspercentage van 89 procent. Dat moet ondernemers toch aan het denken zetten. Of toch niet…?”

Terug naar het overzicht

Ons incassobureau heeft een slagingspercentage van 89%, waar we trots op zijn!

INCASSO ZONDER KOSTEN

Het inschakelen van incassobureau Van Loon Incasso Advocaten kost u helemaal niets! Wij gaan binnen 24 uur aan de slag met uw vordering en we krijgen 89% van de vorderingen vrijwel probleemloos betaald. En als wij moeten dagvaarden, dan verhalen we de kosten op uw debiteur. Wij doen alle mogelijke moeite voor het geld waar u recht op heeft, dus ook voor kleine bedragen. Zonder dat het u geld of uw nachtrust kost…

Willeke Rijken

Dental group International

Het gaat bij ons altijd om relatief kleine bedragen maar we besteden alle incasso’s uit aan Van Loon Incasso Advocaten. Zij werken heel erg stipt en gaan op een respectvolle manier met de klant om.

Roland van Hierden

ICT Concept

Een incassobureau dat ieder dossier echt direct oppakt! Die snelheid én de persoonlijke aanpak hier zijn een verademing.

Paqui Pfeiffer

Huibers Accountants

Bij Van Loon Incasso Advocaten kan ik online de dossiers inzien. Ze overleggen altijd als het nodig is en houden rekening met onze klantrelatie. Het werkt echt erg prettig en efficiënt.

ONZE REFERENTIES

Bekijk meer referenties

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bel ons op 0318 - 514 813 of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Over van Loon Incasso Advocaten

Als u een betrouwbaar incassobureau zoekt, dan is Van Loon Incasso Advocaten uw terechte keus. Als advocatenkantoor zijn wij al sinds 1975 gevestigd in Veenendaal. We hebben onze goede reputatie gebouwd op de stevige fundamenten kennis en kunde.

CONTACTDETAILS

Van Loon Incasso Advocaten is onderdeel van Van Loon Advocaten B.V.

0318 - 514 813
0318 - 529 525
info@incassoadvocaten.nl